петък, 12 март 2010 г.

Където мине номера


Правителството отчаяно се опитва да събира пари. Това явно е акция - "Пари няма - действайте". Въпреки икономическата криза в страната и тежките условия на живот на много българи, загубили работата си през последната година, правителството се опитва да утежни живота на всички българи. Увеличение на здравнатата вноска с 2%, повишаване на плоския данък с 2%, предложенията за двойно осигуряване на управителите на фирми, увеличение на тока, водата и парното, увеличение цените на новите лични документи, превръщане на столицата в платени зони за паркиране, увеличение цените на картите за градски транспорт, а сега - облагане на пенсиите на работещи пенсионери. Вероятно е добре директора на НАП да се запознае лично отблизо с условията на живот на пенсионерите в България - онези същите условия, които ги принуждават да работят дори и тогава, когато пенсионерите в други държави се радват на безгрижен и спокоен живот. С високите си пенсии те едва покриват лекарствата, които ползват ежедневно, а за да си осигурят храна и плащане на сметки, са принудени да работят, ако си намерят работа. Освен това като работещи пенсионери, те също плащат данъци върху заплатите си.

Всяко едно от тези предложения води до протести, петиции, и масово недоволство. Когато се зададе обаче голям протест, някой от предложенията се отменят. Вероятно сега се търси този слой от обществото, който няма да протестира и без много шум ще плаща по-високи данъци, такси и осигуровки.
TwitThis

3 коментара:

Краси каза...

При нас, визирам Велико Търново, на фона на прекрасните улици, има и увеличение на данъците за МПС. Което разбира се, не засяга всички, но пак си е удар под кръста.

Анонимен каза...

"Всяко едно от тези предложения води до протести, петиции, и масово недоволство."

НЕ Е МАСОВО! Ако беше масово, щяхме да ги ИЗХВЪРЛИМ НА МОМЕНТА онези от парламента!

Най-непоносимото нещо се казва ГЕРБ! Всичко лошо, което ми мине през главата им го пожелавам от сърце.

Мариян Томов каза...

В същото време... Дупките се ширят необеспокоявани от никого, административната машина е все още несмазана с липсващи зъбни колелца, вакантните работни места са си взели безсрочна почивка. "Няма бизнес, няма пари и за две цигари", бе възпяла преди време популярна родна певачка. И ние сме клошари - не от беднотия, а от гражданска липса на инициатива!

 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan