сряда, 7 януари 2009 г.

Има нещо сбъркано в България...



През последните няколко дни станахме свидетели на газовата криза, която с всеки изминал ден нанася големи щети на хиляди домакинства и предприятия в България. Лечебните заведения също са без отопление, което е недопустимо. В същото време всеки един от нас плаща висока цена за неудобството страната ни да няма доставки на газ - в България при липсата на парно и топла вода се увеличава цената на тази услуга. Резултата е че плащаме повече, за услуга, която не ни се предоставя. В същото време в интервю з агазовата криза и покупката на електрически печки за отопление потребителите са усмихнати и видимо не изпитват недоволство от създадената ситуация. За мен това не е нормално психическо състояние.
Друго последствие от газовата криза е покачване на цените на хляба, таксиметровите услуги, но нито един потребител не реагира остро на тази ситуация, създала се в резултат на външни фактори.
По време на коледните празници в България се наблюдава коледно увеличение с около + 100% на много стоки, въпреки че във всички други държави по празниците се наблюдават до 90% намаления, но итински. Българския потребител отново мълчи и пазарува като за последно.

Има нещо сбъркано в България...
TwitThis
 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan