сряда, 28 януари 2009 г.

Касов бон - менте

Това се случи днес - 28.01.2008 г. От известно време обядваме с колеги в т.нар. стол на Центъра по Хигиена. Причината да обядвам там е, че храната е чудесна, а самия стол прилича по-скоро на среден клас ресторант. Цените са повече от добри.Днес при по-обстойно разглеждане на касовия бон останах доста изненадана:



Както се вижда от касовия бон съм обядвала за 0.00лв. при условие, че платих 4 лв. (ех, къде си безплатен обяд). Следващото нещо, което прави впечатление е, че има 2 различни часа: ако се вярва на касовия бон сметката е закрита в 12:46, а поглеждайки малко по-надолу се вижда още един час: 15:39. Доколкото съм запозната с наредбата за ЕКАФП за грешен час в касов бон се плащат сериозни глоби.
Поглеждайки малко по-надолу свъщност виждам, че ми е издаден служебен бон, а не фискален бон.

Дотук има доста нарушения, които биха довели до сериозни санкции на съответния обект. Освен това остава чувството, че си излъган (може би издавайки служебен бон съм платила обяда на някоя касиерка?????)
Тайно се надявам този пост да бъде прочетен от хора, които биха помогнали това да не се случва отново.

Накрая един пример как трябва да изглежда коректен касов бон:

TwitThis

1 коментара:

Svetoslav80 каза...

Докато се надяващ тайно - нищо няма да стане. Това което трябва да направиш е да отидеш в комисията за защита на потребителя и да подадеш жалба.

 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan