събота, 25 април 2009 г.

Силно Земетресение в Румъния


Силно земетресение с магнитут 5.3 по скалата на Рихтер е усетено в Северна България в 20:19 тази вечер. Епицентъра на земетресението е в планината Вранча в Румъния. Земетресението е усетено най-силно в Русе, Добрич, Варна, Свищов, а според коментарите в някой новинарски сайтове е усетено в Пловдив, Бургас и някой райони на София.

Няколко минути след земетресението майка ми ми съобщи за случилото се, аз за щастие не го усетих. Новината се появи след около 20 минути в няколко новинарски сайта и известните портали. Гледайки телевизия се учудих как е възможно за пореден път да се оставят една част от жителите на България без информация зя нещо толкова серозно. Реално ако не си усетил земетресението и нямаш интернет, няма как да разбереш за случилото се. Нито една телевизия не се включи извънредно или дори не пусна надпис за случилото се. В това време по всички телевизии имаше всичко друго - шоу програми, хипнотизирани хора, сериали...., но не и новината за земетресението.


Вероятно разбиранията за извънредни ситуации в България са странни и земетресенията не са от тях.
TwitThis

2 коментара:

Анонимен каза...

Много добре написано!,браво!Само канал 3 реагираха,в 20.30,Сащо Диков казваше за труса и търсеше информация!

Анонимен каза...

Вярно е, че никоя телевизия или радио не съобщиха нищо, а само "Канал 3 " се включиха светкавично. Живея на четири километра от река Дунав и усетих земетресението доста силно. Уплашихме се и чакахме някаква официална информация, но... нямаше. Преди четири години отново имаше земетресение, но по - слабо. Пак никой нищо не каза - в каква държава живеем???

 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan