вторник, 21 април 2009 г.

.docx to .doc convertor


През последните няколко дни ми се случва често да получавам файлове с разширение .docx , които Microsoft Office 2003 не може да чете. За тези от вас, които не са се сблъсквали с проблема досега .docx файловете се поддържат от Microsoft Office 2007.

Поредния файл, който получих с разширение .docx беше снощи, при което започнах да търя някакъв конвертор в Google и това, което открих като резултат най-често бяха платени сайтове. Това е причината, поради която реших да споделя няколко начина за конвертиране на .docx в .doc файлове.

Първия начин е да инсталирате добавка към Microsoft Office 2003, която можете да свалите от тук: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=941b3470-3ae9-4aee-8f43-c6bb74cd1466&displaylang=en .

Втория начин е да ползвате сайт, който не изисква инсталиране на програма. Такива сайтове са: http://www.zamzar.com и http://docx-converter.com/


Ще демонстрирам как работят тези файлове:





Step 1 - избирате файла

Step 2 - Избирате формата, в който искате да конвертирате файла.

Step 3 - Тук се пише e-mail, на който ще получите линк, откъдето да свалите конвертирания файл. Понякога e-mail-ите се получават в папка спам.

Step 4 - Избирате Convert. След няколко секунди се изписва съобщение, че ще получите e-mail с линк, откъдето да свалите конвертирания файл.


Ако тази статия ви е била полезна, помогнете на повече хора да достигнат до нея!


TwitThis

2 коментара:

Анонимен каза...

Благодаря за инфото,беше ми много полезно!

Анонимен каза...

Пет Онлайн Docx към Doc конвертори- http://www.mpetrov.net/pet-onlajn-docx-kym-doc-konvertori

 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan