понеделник, 18 май 2009 г.

Телефонни измамници


Бих искала да предупредя всички, които не са запознати със телефонните измами, понежи тези случаи продъжжават и до ден днешен. Ще ви дам няколко примера от близки за мен хора, които по стечение на обстоятелсвата са доста запознати и не вярват на подобни обаждания. Искрено се надявам също да предупредите за тези измами вашите родители, баби и дядовци - най-чести жертви на тези хора.

Вариант 1.
- Здравей как си?
- Кой се обажда?
- Е защо ме питаш?
- Ама ти не ме ли позна? Братовчед ти съм.
- Кой братовчед?
- Е как кой, братовчед ти съм. Виж сега, болен съм, трябват ми пари спешно за лекарства. Трябва да дойдеш утре до халите в Добрич и да ми донесеш пари. Много съм зле..
- Добре идвам в Добрич утре. Колко струват лекарствата ти?
- 400лв.
- Добре до утре тогава. (В случая жената се оказва запозната със историите и не е повярвала).

Вариант 2.

- Ало, здравей ...(казват името на жената), случи се нещо много неприятно, синът ти блъсна малко дете и то не се знае дали ще оживее, ще го осъдят на 15 години затвор, но има 1 вариант да се забрави всичко, донеси ни 1000лв., ще ойдем пред блока ти да ги вземем и синът ти няма да лежи в затвора. Забраняват на жената да се свърже със сина си или да казва на някого. За ж.съжаление жената е дала парите.Вариант 3.

- Ало, здравей, как си, братовчед ти съм.....как си ти?
- Кой се обажда?
- Е как кой, братовчед ти съм?
- (Жената усеща измамата) Е този мой братовчед няма ли си име?
- Евгени Минчев.
- Жената казва, че всъщност знае, че са мошенници, при което те затварят телефона.


Вариант 4.

- Здравейте, обаждаме се от ........ Вие печелите награда от ............. Честито, ще се свържем със вас, за да ви кажем как ще си получите наградата.....

Последва ново обаждане, при което "спечелилите" се уведомяват, че трябва да платят известна сума, за да получат наградата си.


Ще се радвам да споделите и вашите случки с телефонните измамници, за да предпазим повече хора. Бъдете внимателни - често тези хора са добре информирани относно семейното ви положение, имена на близки хора, телефон, понякога имат информация за близки и роднини, които живеят в чужбина.
TwitThis

2 коментара:

Анонимен каза...

Ще споделя и аз подобна случка..
отново сценарият с братовчеда, който иска пари на заем..при което жената, досетила се вече, че няма такъв роднина в посочения град, заявява:

"Ама, как да ти дам тези пари, след като ти ми дължиш вече двойно по-голяма сума от предходен заем"

При което измамниците затварят, явно неподготвени за такъв отговор...

Dany каза...

Хитро!

 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan