четвъртък, 12 ноември 2009 г.

Как отслабнах за 30 дни...


Вие виждали ли сте подобни книги?

Колко богати са днес хората, който спечелиха от вашите проблеми?

Всеки ден неволно попадам на статии и реклами за светкавично и безвредно отслабване за 1 или две седмици или един месец. Знаем ли всъщност какво си причиняваме и защо го правим?

Ако разгледате пресата или сайтове в интернет ще установите, че отслабването не е никак трудно, възможно е само с кратка диета или пиене на „вълшебни хапчета”.

Ако това беше истина, нямаше толкова много хора да страдат от наднормено тегло и последствията, които то води след себе си.

Диетите не са вредни ако са разработени лично за вас, а не ползвате определен модел на хранене. Диетата може да даде резултат само ако е съобразена с личните нужди на важия организъм и след проведени медицински изследвания.

Ето какво ни обещават някой от най-популярните диети:Диета на Д-р Робърт Аткинс – наподобява много диетата на Пиер Дюкан. Диетата се състои от 4 етапа, през които се приемат различни количества въглехидрати. Създателя на диетата е издал и книга, която се радва на популярност.

Проблемът на тази диета е, че е вредна за бъбреците и сърцето, но това е факт, който не е известен на много от хората, подлагащи се на тези мъчения.


Диета на Пиер Дюкан – Диетата има 4 фази. През тях организма се подлага на различни видове стрес, набляга се на приема на протеини, като според Пиер Дюкан се избягва йо-йо ефекта, понеже организма привиква към нов начин на хранене.

Рисковете на тази диета също са много – може да предицвика главно бъбречни и сърдечни проблеми.Лунна диета: - Лунната диета се основава изцяло върху приемането на течности: сокове от от зеленчуци и плодове, чайове ( към тях може да се добави и 1 ч.л. мед и лимон), минерална вода.Приемат се само течности, без алкохол. За 24 часа течностите минават през тялото .

След тази диета не е ясно дали и с колко ще отслабнете, но ако лишите организма си от храна за 24 часа е най-вероятно да получите главоболие, сърцебиете, виене на свят и дори припадък.


Диета Окинава - Основните принципи в диетата са да се консумира супа и да се пие зелен чай всеки ден. На пръв поглед нищо лошо, но колко от вас знаят, че зеления чай води до проблеми в храносмилателната система, които могат да имат пагубен ефект.


Бързо отслабване с фитнес – тренирайте 7 дни и ще отслабнете с XX килограма за две седмици – това е съвет на фитнес инструктор в български форум, който публикува програма за тренировки на начинаещ читател, при която се тренира всеки ден през този период. Дали ще отслабне читателя е трудно да се каже, но единственото, което е сигурно, че след тези 2 седмици ще е претренирел или получил травма от неправилните съвети.Лечебен глад – общата идея на тази диета е да не се яде т.е да се ядат минимални количества храна на ден. Методът е на Лидия Ковачева, която има издадени книги, в които описва колко здравословен е този начин на живот.

Не бих казала, чето зачин на хранене или по-точно глад е здравословен, понеже хората лесно губят имунитет след него и са налице редица заболявания след края на курсовете на гладуване. Авторката, както и д-р Емилова използват лечебния глад освен за привидна загуба на тегло, така и на лесното манипулиране на клиентите си след подобни курсове. Губейки своите сили вие сте способни да бъдете манипулирани по-лесно, отколкото можете да си представяте – не бяхте се замисляли, нали?Обеци и гривни за отслабване – все още се чудя как толкова хора вярват, че с носенето на гривна могат да отслабнат. Едва след като закупят гривните установяват, че са били измамени и такъв начин за повлияване на теглото не съществува.

Иглотерапия – възможно е тази терапия да повлияе при наднормено тегло, но едва ли само с иглотерапия е възможно.Отслабване с хипноза – Наскоро видях книгата „Аз мога да те накарам да отслабнеш” на Пол Маккена. Книгата съдържа и CD с хипноза, методът е с над 70 % успеваемост. Възможно е методът да дава резултат, но преди да се подложите на подобна хипноза е добре да знаете какво всъщност се случва с вас. Чрез хипнозата друг човек може да ви повлияе дори от разстояние, като е възможно вие никога да не разберете това. Самия факт, че ви хипнотизират и след това не излизате от хипнозата, е методът, който е много опасен и неволно може да ви превърне в жертва на други хора.Суплементарна индустрия - днес навсякъде се продават хранителни добавки, които гарантират видима загуба на тегло за 7,14,30 дни. Суплементарната индустрия се опитва да ви убеди, че всеки друг метод за отслабване не води до резултат и само „вълшебната” добавка ще ви спаси от излишните килограми. Аз ви гарантирам само едно - с една добавка не стават чудеса, колкото и обещаваща да е тя. Някой добавки имат своето място при системно трениране, но голямата заблуда е, че те са напълно безвредни. Суплементарната индустрия е нова и не са изследвани всички възможни последствия, които могат да последват от приема им. Някой от тези добавки съдържат съставки, които могат да доведат до лош край при неправилен прием. Добавките имат и друг недостатък – често водят до пристрастяване.Каквото и да решите да ползвате за борба с наднорменото тегло – първо помислете. Работете с професионалисти, а не с хора или индустрии, които търсят единствено печалба от вашия проблем, защото здравето е по-важно от 2 -3 сантиметра по-малко.TwitThis

3 коментара:

Анонимен каза...

ядад - това ядат ли би трябвало да означава?

Dany каза...

поправих го ;-)

Деница каза...

здравей:) аз съм малко скептична по отношение на информацията, че заления чай може да предизвика проблеми с храносмислетлната система. Ако това е вярно, в Азия всички трябва да са с такива проблеми. Там зеленият чай го пият вместо вода и дори не всички го приготвят правилно или да го пият само докато е пресен. Но пък там нямат и лошите навици на Запада (все още) да изпускат хранения и да ядат каквото им падне - те са табиетлии в голямата си част по отнешение на яденето. Може това да е печелившата комбинация:)

 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan