събота, 6 юни 2009 г.

Ще се продам...............на ДАНС



В сайта на вестник Стандарт днес открих следната статия:

Тайни агенти край урните , от която става ясно, че в утрешния 07 Юни , когато се провеждат изборите за Европарламент в България, агенти на ДАНС ще се опитват да продават гласове и на "потърпевшите купувачи" ще бъде повдигнато обвинение на място. По нататък в статията прочетох, че тези агенти ще се съсредоточат в по-малките и бедни райони на България.

Звучи добре, но не и реалистично:

Факт 1. Подобни акции би следвало да се провеждат без предварително оповестяване в голяма част от българските медии. Това е еквивалентно на "предупреждение" на търговец за данъчна проверка, при което той винаги издава касов бон.

Факт 2. ДАНС вероятно пропуска една малка подробност - в малките населени места в България всички хора се познават,ако не лично, поне визуално, всички знаят кой и по какъв начин продава гласове. Тези хора може да са бедни, но не са глупави и трудно биха се доверили на човек, който виждат за първи път. Тези неща може да не се забелязват във Варна и София, но в останалите градове правят впечатление.

Очаквам и изненади - филм с очакван край. Политическа партия Х ще плати на ДАНС, за да покаже как опозиционна партия Y продава гласове. Филмът ще се снима в малко градче в Родопите с предварително подготвени "актьори".


Приятно гледане.
TwitThis
 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan