сряда, 8 юли 2009 г.

Как да научим лесно чужд език?

Какво е нужно, за да научим нов език?
Мотивация?
Свободно време?
Желание?
Друго?

От доста време се опитвам да намеря време, за да започна да уча немски. Учих този език преди време, а сега ми е нужен и за работата. Истината е, че когато един чужд език не се използва, се забравя. Днес открих един интересен сайт, където има online курсове на 21 езика и бих искала да го споделя с вас: http://www.livemocha.com

Признавам, че сайта ме изненада приятно - лесна навигация, приятни уроци и възможност за създаване на контакти с други хора, изучаващи съответния език. Днес беше и моят първи урок в Livemocha, който ми отне само 30 минути. Моите краткосрочни цели са да покрия първо ниво Begginer немски за 1 месец и Advanced английски - също за един месец. Интересното в този сайт е, че всяко упражнение носи точки, които след време се превръщат в медали.

Обещавам периодично да споделям тук как върви обучението ми с Livemocha.
TwitThis

5 коментара:

Анонимен каза...

Dany da si jiva i zdrava. tozi site e zlaten

Анонимен каза...

Dany da si jiva i zdrava tozi site e zlaten

dreamshall каза...

Радвам се, че сте попаднали на този сайт :) тестван е и е добър :)

Анонимен каза...

Ползвам livemocha.com от две години, но когато ми остане време. Малко са досадни непрекъснатите съобщения, от чужденци, които ползват сайта предимно като сайт за запознаства, но иначе е приятен. Ако не използваш усърдно опцията за комуникация с другите (което, аз за съжаление не правя), няма начин да успееш с езика.

индивидуални уроци по английски език София каза...

Материалът е много приятен и със сигурност има нужда от повече подобни публикации. Много хора се интересуват от ученето на чужди езици, но като че ли повечето автори наблягат на уроци, учебници и методики, малко са материалите, които могат да насочат човек в по-продуктивна насока на учене.

 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan