сряда, 21 октомври 2009 г.

А ти гледа ли Home?



Днес в Френския Институт се състоя прожекция на филма Home, разкриващ тревожната равносметка от глобалното затопляне. Филма на фреския фотограф и еколог Ян-Артюс Бертран е снимат с широкоъгълен обектив от въздуха. Филма показва уникални места от 54 страни по света и поставя наболели въпроси относно опазването на нашия общ дом - планетата Земя.

Филма може да гледате и в YouTube

Във филма се акцентира върху липсата на вода, изсичането на горите, замърсяването на планетата и други глобални проблеми. Бертранд не оставя на заден план и проблема за глобалната бедност.

Според фактитите във Home 200 милиона бежанци ще напуснат родните си места, за да избягат от нарастващото ниво на световния океан, разширяването на пустините, гладната смърт и липсата на питейна вода.

Бертранд е известен в цял свят и с фотографка изложба "Земята отвисоко", която може да разгледате на сайта му Ян Артус Бертран
TwitThis

1 коментара:

Мариян Томов каза...

Страхотен филм! На тази тема от 28 до 30 октомври, от 18:00 - 20:00 часа в Гьоте институт ще се проведат прожекции на "Зелено кино". Има интересни заглавия. Ако проявяваш интерес може да се видим там :)

 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan