понеделник, 14 декември 2009 г.

Защо ние блогърите не искаме да ни следят?Тези дни усилено се коментира Закона за подслушване в Интернет, бих искала да споделя защо аз и много познати блогъри в България сме против този закон. Вчера в блога на Богомил Шопов прочетох за акцията Обади му се , с която се призовават всички граждани да се обадим на депутатите и да ми обясним, че не желаем да бъдем следени.

Защо не искаме да бъдем следени?

1. Не нарушават ли правата ни мобилните оператори, съхранявайки данни за местоположението ни във всеки един момент, без да имат изричното ни съгласие за това?

2. Бихте ли желали МВР да следи цялата ви кореспонденция (email, Skype и всички други средства за комуникация? Как ще се чувствате ако МВР следи с кого и за какво говорите? Не е ли опасно трети лица да имат достъп до информация (лична, служебна), която обменяте с други хора?

Не ми се иска да изброявам възможните последствия от достъпа на определени лица до личното ви пространство. Ако не си съгласен с този закон подкрепи акцията: Обади му се и се включи във групата във Facebook:
TwitThis

1 коментара:

Bogomil "Bogo" Shopov каза...

Благодаря за мнението ти !

 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan