четвъртък, 29 април 2010 г.

ДДС



Преди време, когато написай Ще намалим ли ДДС? получих много коментари, в които редица хора ме обвиниха, че нищо не разбирам от икономика и ДДС ще се намали в най-скоро време. Още тогава обаче бях наясно, че това няма как да се случи. Въпреки, че намаляването на ДДС реално би било една полезна антикризнсна мярка, правителството и бизнеса не са заинтересовани да го правят.

Сега обаче, 3 месеца по-късно, сме изправени пред реалната заплаха от увеличение на ДДС до 23-24%. Това обаче не е антикризисна мярка, а би влошило живота на всички нас, които сме заплашени да плащаме по - скъпо за всяка стока и услуга, която потребяваме ежедневно.



Пред Дарик министъра на икономиката каза, че
Увеличението на данъците никога не е добра идея, това е ясно. Увеличението на данъците е начин да се вкарат повече пари. Не е начин да се стимулира икономиката, не е начин да се стимулира конструктивно движение. Това е мярка, която се взема, когато всички останали са изчерпани, защото трябва да се подкрепи бюджетът.

Дарик


В очакване на окончателното решение се чудя защо няма нито една инициатива против увеличението на ДДС, а в созиалните мрежи се организират акции за доста по-маловажни неща.
TwitThis
 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan