четвъртък, 15 април 2010 г.

Трета среща за наградата на Еmpower


Днес в зала 6 на НДК се проведе третата среща за наградата на Empower.

Посетих това събитие отново и за пореден път се убедих колко ценни съвети можеш да получиш от хората, които реално се занимават с успешен бизнес.

Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал.

Конкурса на Empower дава възможност за финансиране на млади предприемачи. Наградата е 100 000 лв. Могат да участват лица между 18 и 35 години, които имат иновативни идеи за иновативни проекти, допринасящи за положителна промяна в обществото и желаят да стартират нов бизнес.

На срещата бяха представени Правни въпроси и първоначално финансиране. . В срещата взеха участие:

Дейвид Бътс - Управляващ партньор, CMS Cameron McKenna
Иван Христанов - Управляващ партньор и екс-финансов директор, Jetfinance
Павел Езекиев - Управляващ директор, NEVEQ Capital Partners
Томас Хигинс - Председател, Фондация Empower United
Борислав Стефанов - Заместник изпълнителен директор, Българска агенция за инвестиции.

Участниците отговаряха на актуални въпроси относно стартирането на нов бизнес, как нашия бизнес може да бъде успешен, методи за планиране на успешен бизнес, както и някой насоки за сферите на дейност, които Empower може да финансира.

Павел Езекиев разказа за своя опит с Empower и грешките, които е допуснал при кандидатстването.

Иван Христанов сподели опита си в създаването на Jetfinance,проблемите с първоначалното финансиране до продажбата на компанията. Той сподели и какви са очакванията на инвеститорите при разглеждането на всеки един проект.


През месец май предстои последната среща за наградата Empower. Срокът за представянe на проект е от 1 май до 1 юни 2010г.

Ако имаш идея, която искаш да превърнеш в свой реален бизнес, участвай за награда Empower. Повече информация можете да намерите на сайта на Empower.
TwitThis
 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan