вторник, 24 март 2009 г.

В България ли живеем?

Не съм расист и уважавам различните хора и различните религии. Това, в което започвам да се замислям обаче е в коя държава живея? България ли е моята държава? Деца, ходещи с забрадки и шалвари в Български училища, учители със забрадки в Български училища, градове, в които е "забранено" да се говори на Български език, политици от Българския парламент, лобиращи за забрадки и против християнски кръстове, новини на турски език по Българската национална телевизия....

Примерите са безкрайно много, но е недопустимо да допускаме ислямизация на Българските училища и Българската държава.

За информация през 2008 година в Турция се обсъжда разрешаване на носенето на забрадки и то само в университетите. Забраната за носенето на забрадки в университе е въведена още през 1989година. Защо има жени със забрадки в Българските университети?

Училищата в Турция са светски и там всички са с униформи, а не носят забрадки. През 2009 година в Българските училища има деца със забрадки и шалвари.

От този момент нататък съм ЗА въвеждане на униформи за ВСИЧКИ учители и ученици, дори и само и единствено с цел да изгоним забрадките от България.


Съгласна съм с мнение от един форум, където се казва:

Във Франция много интелигентно ги забраниха. Направиха референдум и освен французите, половината мюсулманки гласуваха против забрадките, което означава, че те, до този момент, са били карани насила да ги носят. Ей това е разликата между едната и другата религия.


Защо и ние не направим референдум дали искаме забрадки в Европейска България?


Всеки един, който живее в дадена страна е длъжен да спазва законите и правилата в нея. Замислете се как биха гледали на мен ако се появя с пола и открито лице в ислямска държава - отговора е лесен - властите биха ме задържали веднага и това е най-малкото, което може да ми се случи.


От следващия цитат настръхнах:

Жалбата до комисията за защита от дискриминация е подадена преди няколко месеца чрез Обединението за ислямско развитие и култура. В нея се твърди, че гимназията по икономика в Смолян е въвела задължителна униформа именно с цел да "изключи възможността ученички от ислямско вероизповедание да носят установеното от Корана задължително облекло". Наред с това се иска жените-мюсюлманки да получат право да се снимат забрадени и в личните си карти и паспорти.


Нека тези хора не забравят, че според конституцията на Република България:

Конституция на Република България:
Чл. 13.
(1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
TwitThis
 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan