петък, 6 март 2009 г.

Скандалът - Music Idol 3


Започна третия сезон на Music Idol 3 в България. Очаквах с интерес да видя новите таланти на България и жури, което оценява комплекс от качества, които новия Idol би трябвало да притежава. За пореден път съм безкрайно разочарована от няколко неща:

Ако се вярва на епизодите от кастингите над 90 % от кандидатите в България са от ромски, турски и подобен произход.

Поп-фолк певицата Мария демонстрира ненавист към госта в журито Соня Васи, което най-малкото е изключително непрофесионално.


За пореден път ставаме свидетели как журито признава таланта на много кандидати, но очевидно не може да допусне за участие кандидат, който не изглежда като предтавител на поп-фолк жанр-а.

Важно качество за кандидатите за Music Idol е да флиртуват с журито, очевидно това е пътя за успех в конкретното шоу.

Очевидно в България е проблем да си на 15 години (Катерина Ефтимова),
може да чуете тук ,да пееш вярно и с емоция, нещо, което не беше проблем миналата година (Шанел Еркин).

Друг интересен факт е разликата в отоншението към кандидатите на кастинга в Скопие.

Наблюдавайки внимателно кастинга в Скопие ставаме свидетели как журито не прави нито една забележка относно външния вид на кандидатите и отношението е изключително професионално. Коментарите Как се мазним на македонците, Къде са ви критиките? в случая са изключително уместни. В един миг изчезнаха злобните коментари за неподходящо червило, за боза, повече килограми или непровокативно поведение.


Лично аз изключително много уважавам хората, живеещи в македония, имам приятели сред тях, но за мен остава загадка различното отношение към българите в България.

Очевидно целта на продуцентите е търсенето на скандал и провокация, както и привличането на голям брой sms-и от Македония. Лично аз предполагам, че тази година сред участниците ще бъдат Иван Ангелов и Кристиян Гьошев. Може би за някого това е само шоу, но всъщност е доста опасна игра.....
TwitThis
 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan