неделя, 16 ноември 2008 г.

Земетресение в София

Силно земетресение бе усетено тази нощ в София и вся паника и страх в жителите на столицата. Лошата новина в случая е, че единствено Канал 3 и 2 сайта реагираха мигновено с информация, докато всички институции мълчат. Земетресението бе съпътствано и със силен гръм. 14.11.2008 22:08 България, София - ситуацията след земетресението:
Така изглежда сайта на министерството на извънредните ситуации минути след земетресението:


Агенция Фокус дава минимална информация:Малко по-късно информация може да се намери и в международния сайт за земетресенията:След ужаса, преживян тази нощ ще си позволя да цитирам важна информация ат сайта на Дарик радио, с надеждата възможно повече хора да прочетат това:

Практически съвети, които трябва да следвате, ако почувствате силен земен трус:

Не се паникьосвайте и не хуквайте да бягате напосоки; Не трябва да напускате сградата, в която се намирате, освен ако бихте могли да излезете на открито за 10 секунди;

В никакъв случай не тръгвайте да бягате по стълбите или с асансьора. Това може да е смъртоносно;

Заемете най-безопасното място в помещението в което сте – под рамката на вратата, близо до вътрешна стена, колона, под стабилна маса или легло;

Ако сте на улицата застанете далеч от сгради и далекопроводи;

Ако земетресението ви завари зад волана, спрете на открито, безопасно място и изчакайте;

В обществения транспорт е по-добре да изчакате края на труса в превозното средство;

След затихването на земетресението напуснете по най-бързия начин сградата, като преди това изключете тока, газта и водата.


След поредния път, когато сме в информационно затъмнение, бих пожелала лека и спокойна нощ на всички и нега Бог да ни пази.
TwitThis
 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan