сряда, 5 ноември 2008 г.

CV - имаш ли нужда от помощ?



Днес четох интересна статия в karieri.bg как много хора изпитват трудности да изготвят CV за кандидатстване за работа. Мнението, споделено там по-скоро подкрепя позицията, че ако не си напишеш сам CV-то, няма да получиш желаната работа. Мога да се съглася с това, но като изключим някой фактори:

1. Има хора, които току що излизат от ениверситета и наистина не знаят как да изготвят подходяща за тях автобиография. В този случай се изискват определени умения, за да се фокусира вниманието на работодателя върху вас, при липсата на опит за съответната позиция.

2. Има и друг тип хора, които са работили 10-20 години в една фирма, а в момента изикванията за изготвяне на успешно CV са доста по-различни от последния път, когато са подготвяли документи за кандидатстване за работа.

3. Един друг тип хора искат да се доверят на човек с опит за изготвяне на документи, за да не допуснат малки, но фатални грешки при кандидатстване.

4. Мотивационно писмо - какво искат тези хора от мен?

Може и да не виждате смисъл от него, но работодателите все повече държат на него. Това е по-скоро неформалният метод за проверка доколко сте мотивирани да работите в компанията.

В момента има доста ресурси в интернет как да напишем CV и мотивационно писмо, но притеснението в много от хората все още съществува. Един съвет от мен - не лъжете за професионален опит, образование, работодателя може лесно да разбере това.

Не забравяйте, че CV-то не е формалност, а важен документ, който говори за вас още преди да ви поканят на интервю.

Ако все пак не сте сигурни, че можете да изготвите вашите автобиографии и мотивационни писма на български и английски език, пишете ми, мога да помогна срещу скромно заплащане.
TwitThis
 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan