неделя, 30 ноември 2008 г.

Регистрация в Paypal

Тук ще намерите информация как да пазарувате онлайн с помощта на Paypal. Това е най-голямата компания за интернет разплащания, най-често използвана за пазаруване през eBay, Amazon.com, както и повечето онлайн-магазини. Оскоро Paypal работи и с България. За да можете да се регистрирате в системата ви е необходима кредитна карта Visa, Mastercard, American Express, Discover или дебитна карта Visa и Mastercard. Не съм сигурна дали всички дебитни карти могат да се използват за регистрация в Paypal, но от личен опит мога да кажа, че дебитните карти на Първа Ивестиционна Банка работят без проблем. След като разполагате с кредитна или дебитна карта можете да се регистрирате акаунт в сайта на Paypal. За регистрацията се изисква e-mail. След отваряне на сайта отивате в полето sign up, избирате държава – България, след което трябва да изберете план. Имате възможност за избор между 3 плана – Personal, Premier и Business.




Personal план е за хора, които пазаруват онлайн.

Premier план е за хора, които купуват и продават онлайн.

Business план е за хора, които използат акаунта за онлайн бизнес (копроративен акаунт).

Практически разликата между Personal и другите 2 вида акаунти е в по-ниските такси, затова моят съвет е да си направите Personal акаунт.

След като изберете вида акаунт, които искате да създадете, следва да се попални регистрационна форма, съдържаща имена, адреси, email, пароли.

Обърнете внимание, че в регистрационната форма трябва да попълните адреса, който сте използвали в договора за кредитна карта. Този адрес служи за потвърждаване на статуса на акаунта Ви. Ако използвате различен адрес е много вероятно Paypal да откажат регистрация и дори да се наложи да си преиздадете картата.

След попълване на личните данни е нужно да въведете данни за кредитната си карта. Изискват се имена, тип карта, номер на картата, валидност на картата, адрес и верификационен номер на картата. В полето Billing address също трябва да попълните адреса от договора за кредитна карта. Този адрес няма нищо общо с адреса, на които ще получавате закупените от вас стоки.
Верификационен номер на картата (Card Verification Number) можете да откриете на гърба на картата.




След като се добави картата в системата трябва да получите email, че акаунта Ви е потвърден и че можете да използвате системата. Самия email съдържа линк, с който се верифицира акаунта. От вас се очаква да въведете и 4 –цифрен код, използван за Paypal, които ще получите със извлечението си от банката или лично в самата банка. След като се активира акаунта може да се използва като платежно средство. При първоначална регистрация в системата Ви се удържат 1.50 EUR, които се възстановяват след като започнете да използвате акаунта.

Важно: PayPal пращат само поименни имейли.Т.е те никога няма да Ви изпратят e-mail, започващ с "Dear PayPal User". Ако получите email, подобен на този на PayPal не отваряйте никакви линкове в него и не въвеждайте пароли или друга лична информация. Писма от подобен тип може да препратите на spoof@paypal.com , където екипа на PayPal ще прегледа писмото, след което ще получите отговор дали писмото е опит за измама или е изпратено от PayPal.


Искрено се надявам, че тази статия е полезна за Вас. Ако имате някакви допълнителни въпроси или проблеми с използването на PayPal, можете да пишете в коментари и ще ги обсъдим.
TwitThis

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, аз имам от вчера регистрация в пей пал, регистрираха ме, изпратиха ми код за активиране, всичко. Само че нямам още въведена кредитна или дебитна карта, а имам вече превод, който трябва да приема,но преди да го приема трябва да въведа номер на карта или банкова сметка. Някой въвеждал ли е банкова сметка? Не знам какво да правя, мисля да отида до офис на пей пал тук в града и да питам какво да правя.

Dani каза...

Можете да регистрирате картата си в Paypal и би трюбвало да можете да си получите превода. Надявам се, че типа акаунт ви позволява да получавате пари. За банкова сметка аз лично не съм сигурна дали е възможно да се регистрира, дори по-скоро не.

 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan