понеделник, 6 юли 2009 г.

България на Бойко




Как ще изглежда новата управляваща коалиция?

Очевидно ГЕРБ не успя да мине 50% те процента, за да управлява като единствена политическа сила, но въпроса е - кои ще са коалиционните партньори?
ГЕРБ достигна 39.60% , което означава, че следващите партньори трябва общо да притежават 10,4% . Когато погледнем резултатите на следващите партии и изключим БСП и ДПС, възможностите не са много. Бойко Борисов има избор между коалиция с Атака, Синята коалиция или РЗС. Атака има 9,37%, което означава, че малко не им достига за двойна коалиция. Синята коалиция и РЗС заедно достигат така желания процент. Други възможни коалиции са ГЕРБ, Атака и РЗС или ГЕРБ, Атака и Синята коалиция. Единствената лоша новина за мен лично ще бъде ако Бойко Борисов реши да прави коалиция с Костов. Този престъпник донесе невиждани вреди на България и неговото място според мен не е в тази коалиция.

Каквото и да бъде решението на победителите в тазгодишните избори, искрено се надявам икономическия екип на правителството да работи в защита интересите на България и българските граждани.
TwitThis

2 коментара:

Огнян каза...

40% са само от гласувалите, преди преразпределението. Отделно ГЕРБ печели 28 мажоритарни района.
Към момента имат общо 118-119 депутата (121 са 50% + 1, т.е. пълно мнозинство).
Добре е, все пак, да се коалират с някой, за да имат стабилно мнозинство - все пак има голям риск да започнат да се люспят...

Dani каза...

Прав сте, малко не достигна на ГЕРБ, за да управляват без коалиции. Искрено се надявам Бойко Борисов да намери начин да спре гласуването на турците.

 
Copyright 2009 Dany Blog. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan